Over ons

Katrien Vanderleyden_01

ARCHICON architecten bvba is een professionele burgerlijke vennootschap opgericht door ir. architect Katrien Vanderleyden.

Na jaren ervaring te hebben verzameld bij diverse architecten- en studiebureaus als zelfstandige architect en projectmanager pas ik mijn ervaring toe in mijn eigen architectenbureau. Mijn ambitie binnen ARCHICON is om mijn passie voor architectuur en interieurvormgeving te vertalen in kwaliteitsvolle nieuwbouw-, renovatie- en restauratieprojecten met een hoge belevingskwaliteit voor mijn opdrachtgevers.

Curriculum Vitae | Ir. Architect Katrien Vanderleyden

Onze waarden

INSPIREER door creativiteit

-“Creativity is contagious, pass it on”- Albert Einstein

Architectuur en interieurvormgeving is meer dan het bedenken van ruimtes en technische oplossingen. Het is het vertalen van een behoefte naar een beleving. Dit vraagt creativiteit zowel in de weg ernaar toe als in het eindresultaat.

ARCHICON streeft ernaar in haar samenwerkingsverbanden met opdrachtgevers en bouwpartners telkens  opnieuw de individuele capaciteiten en creativiteit  te bundelen en zo een sterk bouwteam te ontwikkelen waarin gelijkgestemde ontwerpideeën en oplossingen kunnen ontstaan.

DROOM de toekomst

-“And in today already walks tomorrow”- Mark Strand

Ontwerpen is het zoeken naar het evenwicht tussen de vraag van vandaag en die van morgen. Duurzaam (ver)bouwen is (ver)bouwen voor het leven.

ARCHICON streeft er dan ook naar om samen met de opdrachtgevers vanaf het eerste ontwerpvoorstel na te denken over hoe de leef- / werksituatie van de opdrachtgevers er in de toekomst zal uitzien. Flexibiliteit moet daarbij voorop staan en wordt bekomen door ontwerpen die ontstaan vanuit communicatie met de opdrachtgevers en een doordacht gebruik van innovatieve en duurzame materialen en technieken.

BELEEF architectuur en interieur

-“A design isn’t finished until somebody is using it”- Brenda Laurel

Voor ARCHICON betreft architectuur en interieurvormgeving het creëren van een leefomgeving waarin een kwaliteitsvolle leefkwaliteit voorop wordt gesteld. Een leefomgeving waar niet alleen geleefd, maar ook beleefd wordt. Door het gebruik van eigentijdse en authentieke materialen en technieken streeft ARCHICON in haar projecten naar een unieke totaalbeleving van oud en nieuw.

RESPECTEER, mens en omgeving

-“I don’t build in order to have clients, I have clients in order to build”- Ayn Rand

De grondslag bij elk project wordt gelegd door de opdrachtgevers zelf. Hun persoonlijke wensen, levenswijze en budget zorgen ervoor dat elk project uniek is. Een tweede belangrijke element is de context en de omgeving waarin het project wordt gerealiseerd. Daarna komt de inbreng van ARCHICON, namelijk architectuur en interieurvormgeving met een goede functionaliteit en een hoge belevingswaarde.

BEHEERS de kunde van het bouwen

-“A project is not done until it is done”- Louis Fried

Binnen het complexe bouwproces stuurt ARCHICON het bouwteam aan en zorgt zij dat het eindresultaat meer is dan de optelsom van de verschillende onderdelen met name architectuur, interieur, stabiliteit en technieken. Van ontwerp tot oplevering worden timing en budget steeds vooropgesteld en wordt de kwaliteit en de detaillering zorgvuldig bewaakt.